Dózsa Gergely Senior Coach

Business Coaching

 

 

 

 Mi a Business Coaching?

 

 Business Coaching folyamat egy olyan fejlesztői tevékenység, amely a munkával, vezetői, válllalkozói tevékenységgel kapcsolatos területen valósul meg. A Coach, mint az angol nevéből is adódik, személyi edzőként kíséri, támogatja ügyfelét céljai elérésében.

Ez egy rendkívül költséghatékony folyamat, mivel egy adott cél elérése érdekében történő négyszemközti fejlesztő munkával az ügyfél tisztázza céljaitszembe tud nézni elakadásának okával, megtalálja erőforrásait és így már tudatosan tudja megtenni lépéseit céljának elérése érdekében és ez céltól függően 7-12 alkalom konzultációval megvalósítható.

Coachként a folyamat során tudatos kérdéseket, személyiségfejlesztő eszközöket (pl.: Pszichodráma, Monodráma, NLP, Tranzakció analízis, Bábos Rendszerállítás, Belbin stb. területekről), teszteket használok és aktívan beépítem 1000 órát meghaladó traineri tapasztalatomat (személyiségfejlődés, értékesítés, kommunikáció, stb. területek). 

Különleges igények estén -traineri tudásomra, tapasztalatomra építve - egy vagy néhány személyes training kerestében végzek vezetői kompetenciafejlesztést. Teljesen egyénre szabott training tematikával. 

 

 Kik veszik igénybe a Business Coaching szolgáltatást?

Azok az vállalkozások, amelyek szeretnének vezetőiknél vagy adott területen kulcsmunkatársaiknál rövid távon, hosszabb távú pozitív változást elérni, különösen az alábbi területeken: 

- vezetői kompetenciák, feladatok,

- kommunikáció (pl.: ügyfél vagy vezetői kommunikáció),

- új projektek beindítása,

- bizonyos folyamatok, projektek katalizálása,

- konfliktus kezelés: vezető-munkatárs, stb.,

- időgazdálkodás/menedzsment, 

- értékesítés (hatékonyságának) növelése, valamely skill fejlesztése,

- delegálás,

- önérvényesítés erősítése,

- önbizalom, önértékelés növelése,

- új piacok nyitása, új ügyfelek szerzése,

- hatékonyság növelése,

- Work-Life Balance,

- változás kezelése.

 

 Milyen a Coaching ülés és folyamat?

Az ülés egy négyszemközti folyamat, irányított, játékos beszélgetés. A folyamat során mindig meghatározásra kerül egy cél, amely fókuszban van, ami foglalkoztatja az ügyfelet. A coach kérdéseket tesz fel, játékos eszközöket használ, vagy tesztet tölt ki az ügyfél. Ülések enrgetizálóak, lelkesítőek. Az ülés végén általában meghatározásra kerül egy kis házi feladat, amely segít a cél elérésében és/vagy az ügyfél fejlődésében.

A coaching folyamat több ülésből áll. Ez ritkábban néhány alkalmas (pl.: felkészítés egy élethelyzetre, mondjuk egy nyilvános beszéd megtartása, stb.), máskor több alkalmas kísérő, támogató folyamat.

Így bizalmi, védett környezetben tudják fejleszteni magukat. Lehetőségük nyilik szembenézni magukkal és tisztább önképpel már egyértelmű döntéseket tudnak hozni és megvalósítani azokat  a kitűzött cél elérése érdekében.

 Miben különbözik a tanácsadástól, trainingtől?

A tanácsadás, training valamely külső módszert, megoldást ad kívűlről. Megmondja a megoldást. Sikerének kulcsa, hogy mennyire ad választ és megoldást az ügyfél élethelyzetére és az ügyfél mennyire tudja belsővé tenni. Mindig kívűlről mondja.

A Coaching folyamat ezzel szemben a belső fejlesztésre koncentrál, így a megvalósítás megoldása belülről történik, így az a személyiséget fejleszti és így tartósabb. 

 

Így a Coaching komplementere mind a pszichológiának, mind a trainingnek, tanácsadásnak.

  

 Hogyan indítható el egy Business Coaching folyamatot?

Telefonos vagy e-mailes megkeresés alapján előzetes konzultáció, felmérés alapján. Kérem nyugodtan keressen az alábbi elérhetőségeken! 

Elérhetőségeim:

Dózsa Gergely

20/398-4778

gergodozsa@gmail.com

info@dozsagergely.hu

 

 

  

 Akik hozzám fordultak:

-   Kovács Jenő - ügyvezető - Greenact Kft. több vállalkozása volt és újabbat szeretett volna indítani, de folyton elakadt. Most már sikeresen építi vállalkozását.

-   Csépke Gábor - ügyvezető -Cobra Visual Kft.vezetőként az időgazdálkodás nagy kihívás volt számára. Ma már hatékonyan kezeli idejét, és így még eredményesebben vezeti a céget. 

-  Petrás Edit - regionális HR igazgató - IMS Health – "Ajánlom Gergőt, mert kitartó, fegyelmezett Coach, problémák esetén sosem adja fel és mindig megtalálja a megfelelő 'kezelési módot' ".

 -  Korbuly Krisztián - vezérigazgató - Ingatlan.com - ARKON Zrt. – "Ajánlom Gergőt, mert kitartó, fegyelmezett Coach, problémák esetén sosem adja fel és mindig megtalálja a megfelelő coaching eszközt".

 További referenciák: https://www.dozsagergely.hu/referencia/

 

 

 

Kapcsolat

Tel: +36-20/398-47-78
E-mail:
gergodozsa@gmail.com