Dózsa Gergely Senior Coach

(LTC), Vezetői coach

Life Coaching

 

 

 

Mi a Life Coaching?

Life Coaching folyamat egy személyi edzővel végzett edzéshez hasonlít, csak a Coach, a "személyi edző" és ügyfele nem az ügyfél fizikai valójával dolgozik, hanem az ügyfél privát életének valamely területével vagy területeivel.
A Life Coach segít megtalálni ügyfelének válaszait, útját. A folyamat során kérdéseket tesz fel, különböző személyiségfejlesztő eszközöket használ, amelyek segítenek az ügyfelnek meglátni, megtalálni erőforrásait és segít megtenni a(z első) lépéseket céljának elérése érdekében. Ezáltal az ügyfél tudatossága nő, átérzi erejét és felelősségét életének alakításában, így nyitottan, tudatosan tudja megtenni teendőit céljának elérése érdekében.

 

Kik veszik igénybe a Life Coaching szolgáltatást?

Azok az emberek,

- akik szeretnék karbantartani, fejleszteni maguk szellemi-mentális oldalát,

- akik szeretnének elérni valamit,

- akik szeretnének változást az életükben,

és ehhez segítségre, támogatásra lehet/van szükségük. Így bizalmi, védett környezetben tudják fejleszteni magukat. Lehetőségük nyilik szembenézni magukkal és tisztább önképpel már egyértelmű döntéseket tudnak hozni és megvalósítani azokat életük alakításához.

 

 Milyen a Coaching ülés és folyamat?

Az ülés egy négyszemközti folyamat, irányított, játékos beszélgetés. A folyamat során mindig meghatározásra kerül egy cél, amely fókuszban van, ami foglalkoztatja az ügyfelet. A coach kérdéseket tesz fel, játékos eszközöket használ (pl.: Pszichodráma, Monodráma, NLP, TA, bábos rendszerállítás stb.), vagy tesztet tölt ki az ügyfél. Ülések enrgetizálóak, lelkesítőek. Az ülés végén általában meghatározásra kerül egy kis házi feladat, amely segít a cél elérésében és/vagy az ügyfél fejlődésében.

A coaching folyamat több ülésből áll. Ez ritkábban néhány alkalmas (pl.: felkészítés egy élethelyzetre, mondjuk egy nyilvános beszéd megtartása, stb.), máskor több alkalmas kísérő, támogató folyamat.

  

 Miben különbözik a tanácsadástól, trainingtől?

A tanácsadás, training valamely külső módszert, megoldást ad kívűlről. Megmondja a megoldást. Sikerének kulcsa, hogy mennyire ad választ és megoldást az ügyfél élethelyzetére és az ügyfél mennyire tudja belsővé tenni. Mindig kívűlről megmondja.

  

 Miben különbözik a pszichológiától?

A legalapvetőbb különbség, hogy a pszichológia általában a múltra koncentrál, és a múltbeli elakadásokat, gátakat oldja nem egyszer hosszú, akár éveken át  tartó terápia során. A Coach ezzel szemben a jelen megértésére és a jövőre összpontosít. A helyzettől függően dolgozik mélyebben, de alapvetően nem megy hosszan olyan mélyre mint a pszichológia, és végig cél- és eredményfókuszált. Talán ezért alkalmazza egyre több pszichológus/terapeuta a coaching módszereit munkája során.

Így aCoaching komplementere mind a pszichológiának, mind a trainingnek, tanácsadásnak.

  

 Hogyan kezdjek el egy Coaching folyamatot?

Telefonos vagy e-mailes megkeresés alapján időpontot tudunk egyeztetni. 

Elérhetőségeim:

Dózsa Gergely

20/398-4778

gergodozsa@gmail.com

info@dozsagergely.hu

 

 

 

 

 Akik hozzám fordultak:

-   Enikő – tanárként mást szeretett volna csinálni. Most már sikeresen építi vállalkozását.

-   Anna – pultosként tovább szeretett volna lépni, de nem ment. Most már üzletvezető és átalakult az élete.

-  Alexa – párkapcsolatban, társaságban felszabadultan akarta élni életét, de mindig elakadt, magába fordult, egyedül volt és félt... Most boldog párkapcsolatban él már több éve és elérte amit akart.

 További referenciák: https://www.dozsagergely.hu/referencia/